wtorek, 12 lipca 2016

Przepisy na nalewki z miąższu aloesowego

Od starożytności aloe vera używano na wszystkich kontynentach w wiele sposobów. Świeży sok i miąższ liści aloesu można stosować bezpośrednio na rany, oparzenia, owrzodzenia, pęknięcia skóry, miejsca ukąszeń, wysypki, odleżyny, świąd. Ponieważ miąższ aloesowy działa na cały organizm oraz posiada właściwości stymulujące naturalną odporność organizmu i ogólnie wzmacniające, warto co pewien czas zastosować kurację aloesową. W tym celu sami możemy sobie sporządzić wino aloesowe, miód aloesowy, a do użytku zewnętrznego wyciąg glicerynowo-aloesowy i napar aloesowy, lub skorzystać
niezwykle bogatej oferty produktowej Forever Living Products, niekwestionowanego lidera w produkcji najwyższej jakości produktów Aloe Vera i sięgnąć po jeden z napojów aloesowych, np. po Aloe Vera Gel, galaretkę aloe vera albo krem aloesowo-propolisowy, Świeże liście aloesu lub wyciąg wykorzystywany jest do wytwarzania wielu specyfików do użytku zewnętrznego w formie past, maści, płynów, w formie różnego rodzaju mazideł, zasypek i do wewnętrznego użytku w formie iniekcji, napojów, wyciągów do stosowania podskórnego, domięśniowego, a także doustnego w różnego rodzaju chorobach, między innymi w wrzodach żołądka, nieżycie jelit oraz żołądka, wrzodziejącym stanie zapalnym jelita grubego a także dwunastnicy (również z tendencją przeobrażenia się w rakowy stan), kurczach mięśni, nerwobólach, bólach stawów na tle reumatycznym, dychawicy oskrzelowej, w formie zastrzyków oraz przemywań w schorzeniach oczu, między innymi w zmętnieniu rogówki, stanach po przeszczepieniu rogówki, stanie zapalnym rogówki i spojówek, zmianach zwyrodnieniowych.